no comments

The UKM Graduate Centre Workshop Series 23/2015: IP AWARENESS & PATENT SEARCH.

Pusat Graduasi UKM dengan kerjasama Centre for Collaborative Innovation, CCI menjemput anda untuk menyertai The UKM Graduate Centre Workshop Series 23/2015: IP AWARENESS & PATENT SEARCH.

12009799_488361854670722_8824835099965927594_n

Berikut adalah butiran bengkel tersebut:

Tarikh: 29 September 2015 (Tuesday)
Tempat: Training Room, The UKM Graduate Centre
Masa: 9.00 pagi – 5.00 petang
Penceramah: Encik Ramakrishna Damodharan, Pengarah Urusan, ADIPVEN (M) Sdn Bhd

Yuran: RM 50.00 (UKM postgraduate student and Staff)

Bengkel ini adalah terhad kepada 35 orang peserta sahaja. Jadi cepat dan rebutlah peluang ini!

Biodata penceramah:

Encik Ramakrishna adalah Pengarah Urusan ADIPVEN (M) Sdn. Bhd., sebuah firma butik IP yang berpangkalan di Kuala Lumpur. Penceramah, Encik Ramakrishna Damodharan berasal dari Sungai Petani, Kedah dan merupakan Peguam IP dan telah berkecimpung selama 15 tahun yang lalu. Beliau adalah paten berdaftar, cap dagangan, reka bentuk perindustrian dan ejen petunjuk geografi di Malaysia dan mempunyai ijazah dalam Kimia Gunaan dan Undang-undang dari Universiti Malaya, Kuala Lumpur. Beliau kini melakukan ijazah pascasiswazah dalam undang-undang di sebuah universiti tempatan. Encik Ramakrishna terlibat secara aktif dalam mempromosikan IP, berucap di persidangan-persidangan dalam dan luar negara. Beliau telah dijemput oleh organisasi seperti Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB), UPM, USM, UTHM, Taman Teknologi Malaysia (TPM) dan lain-lain untuk menyampaikan ceramah mengenai IP dan pengkomersilan. Beliau juga telah dijemput oleh agensi-agensi antarabangsa seperti Sains, Teknologi dan Inovasi Pusat Kerjasama Selatan-Selatan (ISTIC) yang berada di bawah naungan UNESCO, Pusat Pembangunan Perdagangan Hong Kong(HKTDC), Universiti Brunei Darussalam (UBD) dan Lembaga Pembangunan Ekonomi Brunei (BEDB) dan juga pelbagai entiti kerajaan tempatan dan swasta untuk menyampaikan ceramah mengenai IP.

Pada tahun 2012, beliau telah dilantik sebagai seorang Ahli IP oleh Pejabat Harta Intelek Dunia (WIPO) dan beliau telah menjalankan latihan sebagai Pakar WIPO di pelbagai negara seperti Indonesia, Brazil, Thailand, Vietnam dan lain-lain.

Pada tahun 2013, beliau telah dijemput oleh Jepanese Patent Attorneys Association (JPAA) untuk menyampaikan seminar e-pembelajaran di cap dagangan dan reka bentuk pendakwaan dan sistem tindakan undang-undang di negara-negara ASEAN dalam Bahasa Inggeris – orang Asia pertama. Seminar itu telah disiarkan kepada lebih daripada 10.000 peguam paten di Jepun.

Untuk mendaftar, sila klik link ini http://goo.gl/forms/Jzv5M78Xzc

Terima kasih!  🙂

 

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL