no comments

SYSTEMATIC REVIEW VS EMPIRICAL DATA

Mana lagi bagus? macam ni la, masing2 ada kelebihan masing2.. kalau kau kata systematic review level tak tinggi, byk je yg produce good knowledge, byk je yg provide good guide untuk researcher.. dan banyak je yang dah publish kat Scopus dan Web of Science.. Benda ni, kalau nak bawa berdebat, percayalah, sampai kiamat pun takkan habis..anyway, buat apa kau nak berdebat mana bagus? kau raikanlah ilmu tu.. kan lagi baik camtu..

Cumanya, aku ni perkenalkan systematic review salah satu sebab utama, aku nak kawan2 aku menulis artikel jurnal depa awal, terutamanya yang students ni.. aku tak nak nanti bila lagi tiga ke enam bulan nak grad, baru terhegeh2 nak menulis artikel jurnal, stress depa nanti.. pastu nak pula Scopus.. kalau kejap nak tunggu publish xpela, kalau lama, macam mana? dah member tu risau tak grade.. Tu pasal, aku galakkan tulis systematic review, tak payah tunggu ada main data baru nak tulis.. kau dah abis tulis chapter two.. kau dah bolehlah start plan buat systematic review… Dan aku taknak la suruh depa ni menggoncang dunia dengan kajian literature depa tu, tak perlu, cukup sekadar nak demonstrate tentang pemahaman mereka on apa yang dikaji dan fulfill their graduation requirement..

Sumber : Dr Hayrol Azril Hayrol

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL