no comments

Petua SmartPLS: Pemodelan Persamaan Struktur Separa Paling Rendah

Kolej Perniagaan berjaya menjalankan satu bengkel SmartPLS pada hari Sabtu, 27 Februari 2016. SmartPLS adalah perisian dengan antara muka pengguna grafik untuk pemodelan persamaan struktur berdasarkan variasi (SEM) menggunakan kaedah kuadrat separa paling rendah (PLS). Profesor Marko Sarstedt, Pengerusi Pemasaran di Universiti Otto-von-Guericke Magdeburg-Jerman, berkongsi pengetahuannya dan membimbing peserta dalam perjalanan mereka di dunia PLS-SEM dan menjalani latihan terperinci tentang asas-asas SmartPLS. Para peserta, yang kebanyakannya dari universiti di KSA dan rantau jelang sebagai tambahan kepada fakulti Alfaisal CoB, menyatakan penghargaan mereka kepada organisasi bengkel dan pengetahuan yang diperoleh.

Testimoni

Dr. Alanood Mubarak Al-Thani, Penolong Profesor Psikologi Pendidikan, Universiti Qatar

Bengkel PLS merupakan salah satu bengkel terbaik yang saya hadiri; ia adalah bermaklumat, teratur, tersusun dengan baik, tujuannya dinyatakan dengan jelas. Terima kasih kepada pentadbiran Universiti Alfaisal, dan untuk Dr. Marko Sarstedt.

Dr. Mohamed Salih Yousif, Jabatan Pentadbiran Perniagaan, Universiti Prince Sattam Bin Abdul Aziz

Bungkusan terima kasih dan ucapan terima kasih kepada kolej perniagaan untuk pemilihan bengkel dan tema. Ringkasnya, saya dapat melihat bengkel yang unik dan tersendiri dalam segala hal yang bermula dengan prof super, penganjur, tarikh, peserta, susunan & persediaan yang indah, perkhidmatan dan urusan kelas dari prof dan penganjur. Saya sangat banyak mendapat manfaat daripada banyak. Sekali lagi terima kasih saya

SAMA WAQAS, PESERTA, BIOSTATISTICS, COLLEGE OF MEDICINE, Majmaah University

Ia adalah salah satu bengkel terbaik yang pernah saya ambil dan yang terbaik di SEM. Prof. Marko menjelaskan konsep-konsep yang begitu menakjubkan sehingga sejauh mana konsep asas jelas kepada para penyelidik yang baru seperti saya. Prof. Marko adalah sebuah institusi sendiri, lebih mudah untuk memahami konsep-konsep itu jika anda diajar oleh orang yang merupakan sebahagian dari pasukan pendiri. Sepertimana pembelajaran berkenaan, sesi penggunaan SmartPLS adalah hebat. Sesungguhnya, saya bersyukur kepada penganjur untuk mengatur bengkel ini dan berharap untuk menghadiri bengkel tersebut dalam masa terdekat.

Sumber : Alfaisal

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL