no comments

Pemodelan Persamaan Struktur Menggunakan AMOS SPSS

penyelidikan tatmy bergantung kepada sejauh mana hubungan antara pembolehubah, yang merupakan sebahagian daripada analisis. Pembolehubah boleh diamati atau terpendam dan hubungannya boleh berubah mengikut model yang digunakan untuk menyusun data. Perundingan Statistik memungkinkan untuk menggunakan Model Persamaan Struktur (SEM) untuk mewujudkan hubungan tersebut. Alat ini boleh digunakan untuk analisis eksplorasi dan pengesahan. Aplikasi yang digunakan oleh SEM untuk menguji dan menganggar hubungan kausal termasuk perkara berikut:

– Model regresi
– Model bertingkat
– Model campuran
– Model interaktif
– Keluk pertumbuhan laten
– Model dinamik
– Analisis laluan
– Pelbagai petunjuk model

SEM dengan AMOS
SEM memberikan manfaat untuk membolehkan sejumlah besar pembolehubah dan kebolehpercayaan yang lebih besar daripada skor yang diperhatikan. AMOS atau Analisis Struktur Moment adalah perisian yang banyak digunakan untuk SEM. Ia merupakan modul tambahan oleh SPSS. Walaupun AMOS mempunyai antara muka SPSS, ia juga menerima format lain untuk mengambil data. Ia mempunyai kotak alat mesra pengguna dan sangat tepat. Amos membenarkan para sarjana menggunakan dua moda spesifikasi model yang berlainan. Walaupun AMOS Graphics membolehkan pengguna untuk bekerja secara langsung dari gambarajah laluan, Amos Basic boleh digunakan untuk bekerja dari penyataan persamaan.

Apabila pasukan kami menggunakan AMOS, mereka menggunakan sepenuhnya alat lukisan yang ada. Program ini direka untuk memastikan peraturan SEM diingat, dan ahli statistik kami menggunakannya dengan tepat. Mereka mengembangkan model dan mengetahui hubungan kausal untuk membuktikan hipotesis dalam jangka masa yang pendek. Kos perkhidmatan kami untuk Pemodelan Persamaan Tersusun menggunakan AMOS adalah $ 1200. Statistik ahli PhD sedar tentang versi terkini AMOS dan menggunakannya untuk dianalisis. Rujuk pasukan kami untuk SEM yang tepat menggunakan Amos. Lagipun, tidak adil jika anda kehilangan markah kerana beberapa kesalahan teknikal, atau terlepas satu langkah dalam analisis lengkap, walaupun melakukan segala-galanya yang betul.

SUMBER – STATISTIC CONSULTATION

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL