no comments

NAK GRADUATE ON TIME, TAPI MASIH TAK START TULIS TESIS?

NAK GRADUATE ON TIME, TAPI MASIH TAK START TULIS TESIS?
.
Nak tulis tesis bukannya sesuatu yang mudah. Ia mungkin memakan masa berbulan kadangtu sampai BERTAHUN!
.
Pelajar Master & PhD mesti faham kesukaran ini kan. Pernah dengar tentang Mendeley? Perisian sistem MENDELEY ni memudahkan pelajar untuk menyiapkan penulisan tesis.
.
Sistem ini membantu dalam pencarian literatur secara effective, sensitif dan selektif. Oleh itu REFFERENCE kita berada akan berada di dalam keadaan teratur.
.
Selain itu, Aplikasi MENDELEY ini dapat memudahkan kita untuk membina template thesis dengan ZDOT.
.
Apakah itu ZDOT?
.
ZDOT merupakan singkatan bagi nama Zero Draft of Thesis. ZDOT merupakan satu teknik yang digunakan dalam memulakan penulisan proposal dan seterusnya penulisan tesis .
.
Apakah itu Mendeley?
.

MENDELEY adalah satu perisian Referense manager yang boleh dimanfaatkan untuk mengetahui jurnal yang sesuai dalam bidang anda melalui  fungsi “Literature Search” . Mendeley juga adalah satu perisian yang memudahkan anda membuat rujukan serentak dengan penulisan anda. malah ia membantu anda untuk mencari apa-apa perkataan yang tercatat dalam artikel yang anda baca.


Jangan lepaskan peluang bertemu beliau tau. Tenaga pengajar, Dr. Othman Talib ialah seorang yang SANGAT PAKAR dalam penggunaan aplikasi MENDELEY. Cara pengajaran beliau ialah HANDS ON! .

 

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL