no comments

Atlas.ti Kahwin Mendeley Dalam ZDOT – Lahirlah Literature Review Yang Comel…!

Atlas.ti Kahwin Mendeley Dalam ZDOT – Lahirlah Literature Review Yang Comel…!

Aku dah popularkan idea hybridization lama dulu. Sila baca Tajuk 242 blog ini. Then aku telah menulis dalam entry Tajuk 430 pada 20 Disember 2012 bagaimana membina Literature Review dengan Atlas.ti. Kemudian aku terfikir, kenapa tak hibridkan sahaja Atlas.ti dgn Mendeley dan insert dalam ZDOT (peserta yg dah ikut bengkel penulisan cepat tesis jgn tak tahu apa itu ZDOT)….

Ko ni macam saintis…main hibrid2 ler pulak !

Bukan saintis tapi creative… he he

Perasanlah ko….

Tak kisahlah perasan atau perasaan sebab idea hybrid tu dah lama aku simpan…. Tak sempat buat experiment lagi… ….now aku nak demo kat ko… dgn andaian ko dah tahu operate Mendeley dan Atlas.ti. Kalau belum… kenalah beli buku aku atau masuk bengkel…. Hu hu

Yezza…. Aku memang dah tahu guna dua2 tu…. tapi secara terpisah…. macam tidor bilik asing2….

Jgn takut… aku akan kawinkan Atlas.ti dgn Mendeley malam ini juga…. supaya mereka boleh tinggal sebilik dan tidur sebantal… dan esok akan melahirkan zuriat sorotan literatur yang comel.

Analogilah tu !

Seperkara lagi…. bagi yang buat pure kuantitatif dan tak tahu atlas.ti….jgn risau sebab dalam ZDOT sendiri dah boleh buat tema-tema / heading / sub heading dan masukkan semua citation mengikut tema-tema / heading / sub heading dari seberapa banyak artikel pun tak kisah. Apa yang aku tulis ini hanyalah tambahan… mungkin ada yang suka menggunakan kedua2 atlas.ti dan mendeley…. semua ini boleh dimanfaatkan….

Tu dia bro….. nampaknya semua dah dihujung jari….

Aah….jadi apa lagi yang ko nak?

Ada satu lagi….?

Apa dia?

Aku pun nak kawin jugak macam  Atlas.ti dan Mendeley…. hu hu….

Tu ko uruskan sendiri…..tak dapek den nak tolong…

Sumber: Dr Othman Talib

 

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL