no comments

5 Langkah Bagaimana Melatih Minda Habis Menulis Tesis Master Phd 3 Bulan

5 LANGKAH BAGAIMANA MELATIH MINDA HABIS MENULIS TESIS MASTER PHD 3 BULAN

5 Langkah mudah ini insyaAllah akan membantu anda menggerakkan minda separa sedar supaya dapat melatih minda habis menulis tesis dalam tempoh 3 bulan (Target berapa tempoh bulan yang anda letakkan).

http://www.proofandread.com/

Kenapa habis menulis tesis Master PhD 3 bulan sangat penting?

Ini adalah antara teknik yang dilakukan oleh mereka yang telah berjaya buktikan siap habis menulis tesis 6-3 bulan. :

1- Kira dan Tulis  berapa halaman yang akan disiapkan supaya dapat habis habis menulis tesis dalam tempoh 3 bulan.

2- Letakkan Time line tempoh masa untuk dihabiskan dalam tempoh 3 bulan (sekiranya target 3 bulan).

3- Rancang dan Letakkan berapa kali akan jumpa penyelia.

4- Buatkan simple “affirmation”- Contoh: “Alhamdulillah,  Saya gembira dan sangat bersyukur kerana atas fakta hari ini [tulis tarikh jangkaan yang diharapkan-dalam tempoh 3 bulan] tesis saya telah berjaya diselesaikan.

5- Pejam mata (latihan minda) bayangkan diri telah pegang tesis tersebut, cover tesis, bayangkan tajuk, nama anda, tahun. Bayangkan hari konvokesyen, nama anda dipanggil. Baca affirmation tadi setiap pagi dan sebelum tidur 5-11 kali berulang kali.

6- Buat Vision Board- Ambil gambar dan tampal gambar anda memakai baju konvokesyen. Letakkan juga gambar apa jawatan yang akan dipegang apabila habis Master / PhD nanti.

2 Syarat utama yang perlu calon Master PhD lakukan. Syarat bagi merelisasikan habis menulis tesis 6-3 bulan adalah adanya gabungan gerakkan minda separa sedar dan gerakkan minda sedar. Gambaran dan Tindakan.

Tiada guna kalau hanya ada teknik separa sedar yang saya kongsikan ini yang dibuat tetapi tiada tindakan yang dilakukan. Masih ingat 3 B? Buat, Buat dan Buat.

Boleh Boleh?

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL