no comments

Bantuan Biasiswa University Geneva, Switzerland Untuk Pelajar Ijazah Sarjana (MS)

Universiti Geneva
Ijazah Sarjana (MS)

Tarikh tutup: 15 Mac 2016 (tahunan)
Kajian di: Switzerland
Kursus bermula September 2016

Penerangan ringkas:
Fakulti Sains di Universiti Geneva, dengan kerjasama beberapa penaja, telah menubuhkan Program Fellowship Kecemerlangan untuk menyokong calon-calon yang cemerlang dan bermotivasi tinggi yang berhasrat untuk melanjutkan Ijazah Sarjana Sains dalam mana-mana bidang yang diliputi oleh Fakulti.

Institusi:
Universiti Geneva, Switzerland

Bidang pengajian:
Sarjana Program Sains Astronomi
Biologi dan Biokimia
Sains Alam
Sains Alam Sekitar
Sains Komputer
Matematik
Sains Farmasi dan Fizik

Kumpulan sasaran:
Semua pelajar termasuk pelajar antarabangsa

Nilai Biasiswa / Kemasukan:
CHF 10’000 kepada CHF 15’000 setiap tahun. Ia diberikan untuk satu tahun dan dilanjutkan untuk tempoh yang tetap program Master yang dipilih ini (tiga atau empat semester) dengan syarat pemohon adalah dalam bidang akademik berjaya pada akhir semester pertama / beliau pengajian.

Kelayakan:
Bantuan adalah terbuka kepada pelajar-pelajar dari mana-mana universiti dengan prestasi yang sangat baik dalam pelajaran (kepunyaan terbaik daripada 10% program sarjana muda) dan telah menamatkan Ijazah Sarjana Muda atau mengharapkan untuk menyiapkannya dalam tempoh 6 bulan. Pemilihan pemohon adalah berdasarkan kepada kecemerlangan.

Arahan Permohonan:
Anda mesti menyerahkan borang permohonan dan dokumen sokongan melalui e-mel kepada Dekan Fakulti Sains sebelum 15 Mac 2016.

Adalah penting untuk melawat laman web rasmi untuk mengakses borang permohonan dan maklumat terperinci mengenai cara untuk memohon biasiswa ini.

Laman Web:
Klik Laman Web Rasmi Biasiswa di sini

KOMEN ANDA

Tiada Respon

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL