no comments

Khidmat Proofreading Malaysia Diperlukan – MPWS

Khidmat Proofreading Malaysia Diperlukan – MPWS

MPWS Rich Proofreading merupakan antara servis yang disediakan oleh syarikat MPWS Rich Resources Sdn Bhd dalam usaha membantu para akademik dan pelajar post-graduates  untuk mendapatkan khidmat proofreading Malaysia.

Khidmat Proofreading Malaysia

Memerlukan khidmat Proofreading Malaysia

MPWS Rich Proofreading (turut dikenali sebagai MPWS Proofreading) sedang mencari individu untuk menjadi proofreaders, editors, translator dan transcriber secara sepenuh masa (full time) atau separuh masa (part time).

MPWS Proofreading merupakan sebuah organisasi perniagaan yang menyediakan servis proofreading Malaysia, editing, terjemahan (translating) dan transcribing.

Matlamat Penubuhan MPWS Proofreading

Fokus utama MPWS Proofreading ialah mengekalkan kualiti yang ingin disampaikan oleh pelanggan kami dimana kebanyakannya adalah para akademik dalam penyediaan artikel, jurnal, tesis, conference paper, proposal, book chapter dan lain-lain lagi.

 

MPWS Rich Proofreading was established in December 2013.

The company specializes in proofreading, editing and translation services and cater mainly for organizations, institutions, companies, business owners, entrepreneurs, and private or government agencies who need assistant to improve or translate their manuscripts.

We also cater the needs of postgraduate students, academicians and other members of the higher learning institutes (local and abroad).

MPWS Servis Proofreading

Bahasa-bahasa yang ditawarkan oleh Servis Proofread Malaysia iaitu MPWS Proofreading ialah seperti dibawah:

Editing – English
Proofreading – Bahasa Malaysia dan Bahasa English
Translation – Bahasa Malaysia, Bahasa English, Bahasa Arab, Mandarin dan Bahasa Jepun
Transcription – Bahasa Malaysia dan Bahasa English

 

Apakah itu Proofreading?

Khidmat Proofreading Malaysia

Pembacaan pruf (proofreading) adalah proses semakan untuk tatabahasa, tanda bahasa dan juga ejaan sesebuah dokumen. Seseorang proofreader mestilah berpengalaman dan bertanggungjawab dalam semakan terakhir dokumen sebelum diserahkan kepada pihak atasan.

Dan tugas proofreading ini sukar untuk dilakukan terhadap tulisan kita sendiri. Ianya kerana dalam kebanyakan masa kita akan ‘terlepas’ bahagian yang salah didalam manuskrip kita.

Ianya normal apabila kita membaca tulisan sendiri kita sudah jangka perkataan tersebut akan berada di tempat itu walaupun sebenarnya tidak. Dan kadangkala sewaktu kita membaca semula penulisan kita, kita akan mengikut cara kita berkata-kata dan ia turut mengakibatkan kita tertinggal perkataan tersebut (yang sudahpun ada didalam kepala kita dari mula!)

Kesalahan itu pula kadangkala kecil dan sangat mudah namun ia dapat merendahkan nilai manuskrip kita.

Disinilah MPWS Proofreading menyediakan servis bagi memudahkan penulis terus menghasilkan penulisan berkualiti secara konsisten.

————————————————————————————–

Harga Servis Proofreading Malaysia – MPWS Proofreading

1) Proofreading: Bermula dari RM6.50 per mukasurat

2) Editing: Bermula dari RM14.00 per mukasurat

3) Translation: Bermula dari RM0.25 per word samada dari Bahasa Malaysia ke Inggeris serta sebaliknya

MPWS Proofreading Malaysia

MPWS Proofreading – Khidmat proofreading Malaysia juga mencari individu untuk bersama dalam kumpulan kami dengan skil berikut:

 Mahir dengan sekurang-kurangnya satu panduan gaya style guide (Chicago, APA, AMA, etc.)
 Berkebolehan untuk belajar panduan gaya yang lain termasuk style guide pelanggan.
 Berkebolehan untuk membuat perubahan dalam ayat untuk memastikan kejelasan dalam pembinaan sesebuah ayat, tatabahasa yang tepat dan tanda bahasa yang betul serta ejaan.
 Berkebolehan untuk menyemak setiap fakta dan membuat editing / proofreading untuk bahagian rujukan (references) dan material bibliografi.
 Skil bacapruf (proofreading)
 Mahir dengan Microsoft Word asas carian dalam Internet
 Boleh menepati tarikh tamat sesebuah hantaran (deadline)

Khidmat Proofread Malaysia - MPWS
Latarbelakang Pendidikan
 Sekurang-kurangnya ijazah / Master/ PhD Degree
 Sijil daripada Malaysian Institute of Translation and Book diperlukan bagi penterjemah
 Berpengalaman dalam bidang editing/proofreading/translating/transcribe dengan sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman
 Mahir dalam bahasa asing seperti Bahasa Inggeris, Arab, Mandarin dan Jepun
 Mahir menggunakan Microsoft Word

 

MPWS Proofreading Malaysia
Hantarkan resume anda ke mpws.proofreading@gmail.com
Sekiranya Tuan/Puan mempunyai sebarang pertanyaan mengenai ‘Khidmat Proofreading Malaysia’ bolehlah berhubung dengan 03-8912 7212 (Mr. Syafiq).

 

MPWS Rich Resources Sdn. Bhd (1088187-T)
Address: MPWS Training Centre, 63-1, 63-2, Jalan Kajang Impian 1/11, Taman Kajang Impian, Seksyen 7, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Website: www.proofandread.com | Facebook: www.facebook.com/mpws.proofreading
Phone: +603 8912 7212
Email: mpws.proofreading@gmail.com

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL