no comments

Anugerah Kerja Kursus Siswazah Antarabangsa (IPCA) Australia, 2016

Universiti Melbourne ingin menawarkan sehingga 28 biasiswa kepada pelajar antarabangsa untuk sesi akademik 2016-2017. Biasiswa akan diberikan untuk mengikuti program ijazah lanjutan dalam mana-mana disiplin. Biasiswa ini bertujuan untuk membantu pelajar antarabangsa yang memerlukan bantuan kewangan melalui biasiswa yang disediakan.

Ditubuhkan pada tahun 1853, Universiti Melbourne adalah satu institusi yang membuat sumbangan tersendiri kepada masyarakat dalam penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran serta penglibatan. Secara konsisten, universiti ini disenaraikan antara universiti terkemuka di dunia, dengan kedudukan antarabangsa universiti dunia meletakkannya sebagai nombor 1 di Australia dan nombor 33 di dunia (Times Higher Education World University Rankings 2015-2016).

Universiti Melbourne TOEFL Code adalah 0974. Sila gunakan kod ini supaya keputusan anda boleh dilaporkan kepada kami. Sesetengah fakulti boleh menerima pelajar-pelajar siswazah dengan IELTS rendah sedikit, TOEFL, Pearson Ujian Bahasa Inggeris atau skor CAE.

Tahap Kursus:
Biasiswa disediakan untuk menjalankan ijazah kursus lepasan ijazah di Universiti Melbourne.

Subjek Pelajaran:
Biasiswa diberikan untuk program-program berikut:
Mana-mana ijazah sarjana secara kursus yang ditawarkan oleh Pengajian Perniagaan Melbourne, Pengajian Reka Bentuk Melbourne dan Pengajian Kejuruteraan Melbourne;
Sarjana Sains Botani, Kimia, Sains Bumi, Genetik, Geografi, Matematik & Statistik, Fizik atau Zoologi, Sarjana Urban Hortikultur dan Sarjana Ekosistem Hutan yang ditawarkan oleh Pengajian Siswazah Sains Melbourne; Sarjana Pengajaran yang ditawarkan oleh Pengajian Siswazah Pendidikan Melbourne; Sarjana Eksekutif Sastera yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Siswazah Kemanusiaan dan Sains Sosial dan Sarjana Perundangan Melbourne yang ditawarkan oleh Melbourne Law School.

Anugerah Biasiswa:
Biasiswa ini menyediakan remisi bayaran sebanyak antara 25% dan 100% daripada yuran pengajian sepanjang tempoh kursus anda.

Kelayakan:
Pemohon mestilah warganegara selain dari Australia atau New Zealand dan bukan pemastautin tetap di Australia boleh memohon biasiswa ini;
-Ada memohon ijazah sarjana kerja kursus yang layak,
-Memulakan pengajian di Universiti  Melbourne buat kali pertama;
-Tidak layak untuk menerima mana-mana biasiswa yuran tuisyen peremitan atau penajaan yang dalam kombinasi dengan IPCA, melebihi 100% daripada yuran pengajian; dan
-Tidak menerima sebarang biasiswa lain yang diberikan oleh Kerajaan Australia dalam 2 tahun lepas.

Warganegara:
Anugerah Kerja Kursus Siswazah Antarabangsa (IPCA) dibuka untuk pelajar antarabangsa.

Keperluan Masuk:
Pemohon mestilah warganegara selain daripada Australia atau New Zealand dan bukan pemastautin tetap Australia.

Keperluan Ujian:
Tidak diperlukan

Syarat-syarat Bahasa Inggeris:
Institusi Universiti Melbourne kod TOEFL adalah 0974. Sila gunakan kod ini supaya keputusan anda boleh dilaporkan kepada kami. Sesetengah fakulti boleh menerima pelajar-pelajar siswazah dengan IELTS rendah sedikit, TOEFL, Ujian Bahasa Inggeris Pearson atau skor CAE.

Biasiswa Siswazah

Bahan sokongan:
Pemohon hanya perlu menyediakan imbasan, salinan diperakui * atau salinan asal keputusan akademik anda, dan bukti penguasaan Bahasa Inggeris.

Cara Memohon:
Pemohon tidak perlu mengemukakan permohonan untuk biasiswa ini. Pelajar yang telah mendapat tawaran tanpa syarat bagi ijazah siswazah kursus layak, akan secara automatik dipertimbangkan untuk anugerah kursus lepasan ijazah antarabangsa.

Tarikh Akhir Permohonan: 28 Februari 2016

Alamat:
The University of Melbourne
Royal Parade,
Parkville 3010 VIC Australia

Tel: +61 3 9035 5511

 Klik Link Biasiswa untuk mendapatkan maklumat dengan lebih lanjut.

 

KOMEN ANDA

Tiada Respon

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL