no comments

Biasiswa Shell

Shell sentiasa mencari untuk graduan luar biasa yang membantu mereka untuk merintis jalan baru untuk memenuhi permintaan dunia bagi tenaga, untuk membina dan membangunkan keupayaan bakat hari ini yang akhirnya akan menyumbang ke arah pembangunan negara ini.

Sejak penubuhannya, Shell Malaysia telah menaja lebih daripada 1500 graduan yang layak untuk melanjutkan pelajaran dalam pelbagai bidang pengajian yang berkaitan dengan industri Minyak dan Gas. Ia adalah satu platform untuk pelajar yang berhasrat atau sedang mngikuti ijazah dan ijazah lanjutan pengajian sepenuh masa di univesiti-universiti yang diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPT), di dalam dan di luar negara.

Shell Malaysia sedang menaja pelajar yang berhasrat atau sedang mengikuti pengajian tinggi mereka dalam bidang-bidang berikut kajian:

BIASISWA TEMPATAN

Ini terbuka kepada pelajar-pelajar yang akan menjalankan dan pada masa ini dalam kursus-kursus ijazah pertama sepenuh masa di mana-mana Institusi Pengajian Tinggi Awam dan JPA diluluskan universiti antarabangsa yang berpangkalan di Malaysia.

BIASISWA LUAR NEGARA

Ini terbuka kepada pelajar-pelajar yang akan menjalankan dan atau kini dalam sepenuh masa kursus Ijazah 1 dalam bidang berikut, di mana-mana Universiti di United Kingdom, Amerika Syarikat atau Australia.

KELAYAKAN

  • Kemahiran kepimpinan dan terlibat secara aktif dalam aktiviti kurikulum seperti persatuan dan kelab, sukan dan lain-lain
  • Tidak memegang biasiswa/pinjaman lain
  • Kad Pengenalan Orang Kurang Upaya disahkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat .

PENCAPAIAN AKADEMIK SYARIKAT YANG KUKUH, SEPERTI BERIKUT:

  • Minimum CGPA 3.2 atau yang setarafnya di peringkat kajian 1 Ijazah.
  • Minimum CGPA 3.2 atau yang setarafnya di Universiti Pre Level iaitu Diploma/STPM/Ib atau 2A & 1B untuk A-Level/Foundation .

PERMOHONAN:

Permohonan boleh dikemukakan berdasarkan keputusan semester terkini (Matrikulasi, Diploma Tahap ‘A’, Yayasan atau semester 1 untuk pelajar Ijazah 1) atau keputusan peperiksaan percubaan (STPM)

CARA PERMOHONAN:

Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut.

TARIKH TUTUP : (ISNIN) 11 JANUARI 2016 HINGGA (RABU) 13 JANUARI 2016 DAN AKAN DIBUKA SEMULA PADA 10 FEBRUARI 2016

HUBUNGI :

Menara Shell
No. 211 Jalan Tun Sambanthan
50470 Kuala Lumpur

Tel: +603 23852888:

P.O. Box 11027
General Post Office Kuala Lumpur
50990 Kuala Lumpur.

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL