no comments

Biasiswa Kursus Siswazah Antarabangsa Universiti Sydney di Australia, 2016

USYD_LogoUniversiti Sydney mempelawa permohonan biasiswa bagi kursus lepasan ijazah antarabangsa. Biasiswa ini mengecualikan pelajar daripada yuran pengajian pelajar antarabangsa bagi tempoh kursus yang mereka pilih. Biasiswa ini tidak melindungi Yuran Kemudahan Pelajar, atau perbelanjaan lain yang berkaitan dengan kajian termasuk elaun sara hidup, buku teks, yuran visa, perlindungan kesihatan, komputer atau barang-barang lain. Tarikh tutup permohonan ialah 31 Oktober 2015.

Subjek:

Biasiswa disediakan untuk mana-mana kursus yang ditawarkan oleh Fakulti Sastera dan Sains Sosial di Universiti Sydney di Australia.

Tahap Kursus:

Biasiswa disediakan untuk mengikuti peringkat ijazah pasca siswazah di Universiti Sydney di Australia.

Penaja:

University of Sydney, Australia.
Biasiswa boleh diambil di Australia

KELAYAKAN: Pemohon mestilah:

 • Menerima tawaran tanpa syarat kemasukan ke Ijazah Sarjana di Fakulti Sastera dan Sains Sosial.
 • Mempunyai keputusan minimum 7.0 untuk IELTS (keseluruhan) atau yang setaraf jika mereka dari latar belakang bukan bertutur dalam Bahasa Inggeris
 • Bermula pengajian lepasan ijazah di Universiti buat kali pertama.
 • Warganegara selain daripada Australia atau New Zealand, dan bukan penduduk tetap di Australia.
 • Tidak layak untuk menerima sebarang biasiswa yang menanggung yuran pengajian.

Biasiswa dibuka kepada pelajar antarabangsa :

Pelajar antarabangsa selain dari Australia atau New Zealand layak memohon biasiswa ini.

Penerangan Biasiswa :

Fakulti Sastera dan Sains Sosial menawarkan bilangan biasiswa yang terhad kepada pelajar antarabangsa yang cemerlang melaksanakan siswazah ijazah kursus Sarjana di Fakulti Sastera dan Sains Sosial. Biasiswa ini meliputi yuran pengajian sepanjang tempoh kursus.

Apakah kelebihan biasiswa ini?

Biasiswa ini mengecualikan pelajar daripada yuran pengajian pelajar antarabangsa bagi tempoh kursus yang mereka pilih. Anugerah ini tidak melindungi Yuran Kemudahan Pelajar, atau perbelanjaan lain yang berkaitan dengan kajian termasuk elaun sara hidup, buku teks, yuran visa, perlindungan kesihatan, komputer atau barang-barang lain.

Tarikh Permulaan Kuat Kuasa

Biasiswa diberikan ke atas pelajar yang akan memulakan pengajian dalam tahun akademik yang mana ia ditawarkan, dan untuk program di mana tempat yang telah ditawarkan di Fakulti Sastera dan Sains Sosial. Pemegang biasiswa boleh menangguhkan program pengajian, dan penganugerahan biasiswa, untuk satu semester sahaja.

Kriteria Pemilihan:

Terdapat persaingan yang kuat untuk biasiswa ini. Pemilihan adalah diutamakan berdasarkan merit akademik termasuk keputusan cemerlang dalam peperiksaan Bahasa Inggeris pemohon, jika berkenaan. Pemohon juga mesti memberikan kenyataan mengenai mengapa mereka mahu menjalani program yang dipilih dan apa yang diharapkan untuk mencapai pengajian.

Pemindahan Biasiswa

Biasiswa ini tidak boleh dipindahkan dari satu institusi ke institusi yang lain, dan biasiswa ini boleh dipindahkan dari satu tahap ke tahap yang lain dalam Universiti Sydney. Permintaan untuk memindahkan biasiswa daripada satu tahap kepada yang lain dalam Fakulti Sastera dan Sains Sosial akan dipertimbangkan oleh Dekan Bersekutu (Kursus Siswazah) tetapi pemindahan tidak dijamin.

Penamatan Biasiswa

Biasiswa akan ditamatkan:

 • Sekiranya pelajar gagal memenuhi syarat-syarat kelayakan.
 • Sekiranya pelajar gagal untuk mengekalkan purata kredit dalam program ini.
 • Apabila pelajar tidak lagi mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa kursus lepasan ijazah,
  atau gagal meneruskan pengajian mereka.
 • Jika universiti mendapati bahawa pelajar bersalah atas salah laku yang serius, termasuk memberikan maklumat palsu atau mengelirukan.
 • Jika pelajar tidak meneruskan pengajian di akhir tempoh cuti diluluskan.
 • Jika pelajar diberikan penduduk tetap di Australia. Pelajar hendaklah segera memaklumkan kepada Pejabat Antarabangsa dan Pejabat Fakulti tentang apa-apa perubahan mengenai status visa.

Cara Memohon

Tidak ada borang permohonan yang berasingan bagi biasiswa ini. Jika anda ingin memohon, sila lengkapkan borang kenyataan peribadi dan email ke arts.scholarships-at-sydney.edu.au. Kenyataan peribadi hendaklah menyatakan pencapaian akademik dan ko-kurikulum atau profesional anda, dan menggariskan mengapa anda ingin mengambil kursus pilihan anda dan apa yang anda harapkan untuk mencapai pengajian.

Untuk maklumat lanjut mengenai permohonan untuk kemasukan ke kursus lepasan ijazah, sila layari laman web Pejabat Antarabangsa, http://sydney.edu.au/internationaloffice/

Tarikh Tutup Permohonan : 31 Oktober 2015.

Hubungi:

Manager, Curriculum Support and Scholarships
Faculty of Arts and Social Sciences
Quadrangle, A14
University of Sydney NSW 2006

Emel: arts.scholarships@sydney.edu.au
Telefon: +61 2 9351 6676

KOMEN ANDA

Tiada Respon

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL