no comments

Bagaimana Menulis Kertas Refleksi untuk Membuat Orang Lain Kongsi Emosi Anda?

Apakah Kertas Refleksi?

“Apakah kertas refleksi?”

Ini adalah soalan logik utama untuk muncul. Ia adalah sekeping analisis akademik, yang merangkumi pemikiran pelajar tentang sesuatu seperti gambar wayang, buku, acara, orang, dan lain-lain Seorang penulis harus membincangkan sesuatu. Pengalaman zaman kanak-kanak yang terbaik, tarikh, perjalanan ke Eropah, pertunjukan rock band kegemaran, dan beberapa topik lain yang baik. Baca lebih lanjut tentang memilih tajuk terbaik berdasarkan topik di sini. Eseinya terdiri daripada 2 bahagian:

  1. Penerangan – Penulis menerangkan fakta yang mencipta peristiwa atau pengalaman (ia dikenali sebagai menetapkan adegan).
  2. Pendapat peribadi – Menilai pengalaman peribadi.

Ketahui Bagaimana Menulis Kertas Refleksi Kritikal Mulakan proses pembelajaran dengan cara menulis kertas kritikal.

Penulisan peribadi kritikal adalah kemuncak proses pemikiran kritikal penulis. Ia membentangkan keupayaan pelajar untuk melihat, bertanya soalan, menilai pengalaman, dan menggunakan kandungan akademik untuk meningkatkan pemahaman pengalaman peribadi. Lay dan McGuire menawarkan model yang paling popular pada tahun 2010. Ia terdiri daripada peringkat berikut:

Tahap 1: Seorang pelajar menerangkan pengalaman dengan memberikan butiran mengenai episod atau objek yang mendorong kajian ini.

Peringkat 2: Tentukan teori dan konsep utama. Terangkan setiap teori dengan menggunakan kata-kata sendiri.

Peringkat 3: Katakan kepada para pembaca tentang perasaan peribadi mengenai teori dan konsep kursus yang dibahas dan menilai mereka dengan bantuan pengalaman / contoh kehidupan nyata.

Peringkat 4: Putuskan sama ada kursus yang diambil itu berguna atau tidak.

Bagaimana Menulis Kertas Refleksi pada Projek?

Walaupun projek itu sendiri mungkin besar dan sukar (kerja kursus atau disertasi), belajar bagaimana menulis kertas pada projek itu adalah doddle. Lihat semula pada peringkat yang disediakan dalam bahagian sebelumnya. Gantikan setiap perkataan “kursus” dengan perkataan “project” – itulah cara untuk menulis esei peribadi yang baik tentang kerja seseorang dalam projek itu.

Cara Menulis Kertas Refleksi pada Temuduga?

Terserah kepada penulis untuk memutuskan cara menulis esei refleksi pada temu bual, tetapi ada beberapa aturan asas yang ada untuk diikuti. Cuba diingat bahawa anda perlu merakam temu duga untuk mendengar setiap ungkapan semasa proses, menjelaskan mengapa seseorang yang ditemuduga dipilih, tentukan subjek perbualan, dan berkongsi perasaan peribadi tentang orang yang ditemubual.

MEMBANTU BANTUAN FAST

Bagaimana dengan bahagian-bahagian yang berbeza dari kertas refleksi?

Tiga bahagian esei reflektif wujud. Mereka adalah standard. Adalah mungkin bahawa seorang pelajar mengubah struktur dan organisasi kerana ia merupakan karya tulis peribadi. Jangan lupa tentang pernyataan tesis, hujah, dan bukti sokongan. Menulis Garis Panduan Kertas Refleksi Bingkai esei pantulan mudah. Ia adalah sama dengan esei sekolah menengah biasa.

1. Pengenalan (topik esai, tumpuan utama kertas, kepentingan topik, cara untuk membangunkannya). Contoh pembangunan: definisi & model reflektif.

2. Perenggan badan dengan huraian terperinci mengenai subjek, penilaian topik, dan analisis mendalam tema yang dipilih.

3. Kesimpulan. Bekerja pada Pengenalan Kertas Refleksi Jangan mula menulis pengenalan kertas refleksi tanpa topik dan contoh yang baik di hadapan mata. Pengalaman hidup terbaik adalah lebih baik daripada apa-apa objek tertentu. Lebih sukar untuk menganalisis sekeping seni seperti filem dari penulis lain daripada sesuatu yang berlaku kepada individu. Ingat: kesan asal adalah kunci. Datang dengan perenggan pengenalan yang menakjubkan dan gunakan kait menarik untuk menerangkan topik yang dipilih. Gariskan pernyataan tesis yang dibuat satu atau lebih ayat dan bagikan kesimpulan ringkas mengenai esei tersebut. Format Kertas Refleksi yang Betul? Bagaimana dengan format? Dalam kebanyakan kes, guru mencadangkan menggunakan MLA. Persatuan Bahasa Moden mencadangkan gaya penulisannya, MLA, untuk membiarkan pelajar memformat kerja-kerja yang paling sederhana di peringkat sekolah tinggi seperti kajian peribadi. • Memohon putih 8 ½ x 11 “halaman; • Buat margin satu inci di atas, bawah, dan sisi; • Indent perkataan pertama dalam setiap perenggan; • Set Times New Roman atau Arial; • Saiz 12-mata boleh diterima; • Ruang dua kali keseluruhan teks. 10 Topik Kertas Refleksi untuk Katakan Anda Mempunyai Idea Keseluruhan 1. Seseorang yang mengubah nasib saya 2. Saat ini hati saya patah 3. Perjalanan musim panas lalu ke Eropah

4. Tempat bercuti keluarga kegemaran

5. Penyertaan saya dalam permainan bola sepak

6. Kesan yang tidak dapat dilupakan dari buku penulis kegemaran saya

7. Peranan sekolah menengah yang dimainkan dalam hidup saya

8. Hari paling bahagia / terburuk dalam kehidupan

9. Masa saya berasa tidak berdaya dan malu

10. Perkara paling menyakitkan sahabat saya memberitahu saya

Di mana untuk mencari Contoh Refleksi Kertas Percuma dan Bantuan?

Sebaik sahaja anda membaca panduan ini, anda akan memahami cara menulis esei reflektif. Kami akan mengesyorkan untuk memuat turun contoh kertas refleksi sains percuma. Letakkannya di hadapan mata anda dan gunakan sebagai templat tetapi elakkan salinan seluruh ayat atau idea penulis lain. Sekiranya terdapat masalah dengan kerja rumah, hubungi bantuan ahli akademik profesional dari perkhidmatan penulisan AS yang terkemuka.

Sumber: writemypaper4me.org blog

 

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL