no comments

Apakah PhD Mosaic?

Siapa yang perlu menghadiri bengkel ini? – pelajar pascasiswazah (Sarjana dan PhD). Mengapa? Sehingga anda tahu gambaran keseluruhan proses penyelidikan bermula dari membangunkan cadangan penyelidikan, mencari SV, memulakan kajian literatur, hingga proses viva, & penerbitan

Bagaimana pula dengan penyelia? Ya, penyelia juga boleh menyertai bengkel ini di mana anda mempunyai beberapa idea tentang cara mengawasi para pelajar Anda untuk memastikan para siswa Anda berada di saluran. Membimbing pasca siswazah anda melalui soal selidik!

Jika anda sudah dalam perjalanan, ia juga bagus untuk menyertai kerana anda dapat mengenal pasti kelemahan dalam proses penyelidikan anda. Lebih baik lewat daripada tidak tahu apa yang kurang dalam penyelidikan anda!

Terdapat lebih daripada 30 istilah utama dalam penyelidikan akan dibincangkan seperti penyederhana dan pengantara, pendahuluan dan akibat, kerangka teoretikal dan konseptual, pendirian, triangulasi, justifikasi, kekukuhan, taksonomi, sumbangan, jurang, jawatan, positivis, interpretivis, objektif vs subjektif, pengoperasian, metodologi, kaedah, teknik, alat, penulis utama, jurnal utama dan banyak lagi.

Terdapat juga tip bagaimana untuk memulakan menulis dan terus bergerak dan terus menulis. Petua dalam membangunkan rangka kerja penyelidikan anda dan bagaimana membuat proses semakan literatur anda mudah.

Kami juga meliputi apa yang diharapkan daripada penyelia ke arah pelajar pascasiswazah mereka.

Petua untuk membuat cadangan anda lebih terjual dan mengagumkan. Bagaimana menangani proposal pertahanan dan menaik taraf tahun.

Juga membincangkan cara untuk bertahan hidup dalam viva anda.

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL