no comments

Antara cara terbaik mendapatkan tajuk kajian…. yg MANTOP !

Antara cara terbaik mendapatkan tajuk kajian…. yg MANTOP !

Aku dah byk tulis tentang tajuk kajian… sampai aku lupa apa yang aku tulis. Ini satu lagi…. bagi memudahkan perjalananan anda menuju destinasi !

Matlamat buat PhD / Master antaranya:

1. Menguasai / dalami bpengetahuan khusus suatu bidang

2. Menyumbang kepada knowledge dari dapatan kajian

3. Menjadikan anda independent researcher yg ada skills

Jika anda boleh mendapatkan satu atau beberapa buku yang khusus berkaitan dgn keyword kajian anda, terutamanya buku handbook terbitan terkini, buku spt ini memudahkan anda menguasai semua aspek yang releven dengan kajian anda.

Contohnya kajian anda menggunakan keyword spt “Mobile Learning”, “Learning Technology”, “Learning Strategies” maka  contoh buku berikut boleh menjadi asas kuat aspek teori dan trend yang telah dijalankan dalam kajian lepas.

Wpun buku sumber sekunder, ia penting kerana penulis telah menggabungkan artikel terdahulu serta kupasan yang dilakukan dalam buku tersebut membolehkan anda tahu “what else need to be done” sebagai novelty yang signifikan… dgn syarat buku tersebut adalah antara terbitan terkini…

Just to give an idea… supaya anda ada panduan yang telah dibukukan selain anda tidak lemas dalam himpunan artikel2 anda yang banyak tu….

 

Sumber: Dr Othman Talib

 

 

 

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL