no comments

7 Enjin Carian / Mesin Carian Jurnal, Artikel dan Buku

Internet adalah mengenai penyampaian maklumat. Selain berbual dengan kawan-kawan di Facebook, menonton video di YouTube atau membeli-belah dalam talian di Amazon, anda juga boleh menggunakan Web untuk tujuan akademik. Terdapat banyak laman web hebat di luar sana yang membolehkan pelajar, penyelidik dan pustakawan mencari jurnal akademik yang berharga dan artikel ilmiah.

Berikut adalah senarai Enjin Carian / Laman Web
.
1) Google Scholar membolehkan anda mencari teks penuh kesusasteraan ilmiah dalam pelbagai format dan disiplin penerbitan. Indeks enjin carian web termasuk kebanyakan jurnal dalam talian yang dikaji semula di Eropah dan penerbit ilmiah terbesar di Amerika, termasuk buku-buku ilmiah dan jurnal-jurnal yang dikaji semula yang tidak dipersoalkan.

https://scholar.google.com/?authuser=1
.
2) Find Article adalah salah satu perpustakaan digital terbesar kesusasteraan pendidikan. Laman maklumat sumber pendidikan menyediakan akses mudah ke kesusasteraan pendidikan untuk menyokong penggunaan penyelidikan dan maklumat pendidikan.

http://findarticles.com/
.
3) Freefullpdf platform untuk ahli akademik untuk mengikuti dan berkongsi fail pdf. Laman web ini kini mempunyai lebih dari 1 juta pengguna berdaftar yang aktif berkongsi kertas dalam bidang apa pun, memantau kesan penyelidikan mereka, dan mengesan penyelidikan akademik yang mereka ikuti.

http://freefullpdf.com/
.
4) Scientific Research alat yang menyediakan lebih daripada 460 juta item saintifik diindeks pada kiraan terakhir. Laman ini membolehkan para penyelidik untuk meneroka bukan sahaja kandungan jurnal tetapi juga laman web saintis, kursus, paten dan repositori institusi dan maklumat laman web.

https://scihub.org/
.
5) Base Search pengurus rujukan percuma dan laman rangkaian sosial akademik yang membolehkan anda mengatur penyelidikan anda, bekerjasama dengan orang lain, dan mengikuti penyelidikan terkini.

. 

. https://www.base-search.net/
.
6) CiteseerX adalah artikel penyelidikan dalam talian dan pengarang yang membolehkan anda mengakses buku, jurnal, artikel, dan ensiklopedia serta alat rujukan. Anda boleh mencari lebih dari 6 juta buku dan artikel.

http://citeseer.ist.psu.edu/index;jsessionid=672E371757018A66FB8285939029A4FC
.
7) Omicsonline koleksi besar dan bebas jurnal ilmiah. Tapak ini adalah untuk penyelidik, pelajar, pustakawan dan sesiapa yang mencari artikel ilmiah terkini.

https://www.omicsonline.org/free-journals.php

.

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL