no comments

5 Tips Mempersembahkan Cadangan Tesis Terlibat

Proses mencipta dan membentangkan cadangan tesis anda adalah pengalaman pahit bagi ramai pelajar. Tujuan pembentangan anda adalah untuk menjelaskan kerja anda kepada khalayak yang lebih luas, untuk mendapatkan maklum balas, kesesuaian, dan kemungkinan yang berharga.

Apa yang dikatakan sebagai tugasan langsung boleh menjadi masalah yang bermasalah. Selepas semua penyelidikan anda, anda perlu membentangkan kerja keras anda. Oleh itu, dalam fikiran kami, kami fikir kami akan menjadikan hidup anda lebih mudah. Dalam blog ini, kami telah mengumpulkan senarai 5 petua teratas kami untuk menyempurnakan permainan persembahan anda.

Persembahan powerpoint standard tidak akan dilakukan. Pastikan penonton anda berjaga-jaga dengan cadangan tesis visual yang pasti menarik perhatian. Oleh kerana kita adalah platform multimedia, kita mungkin sedikit berat sebelah, tetapi kita pasti fikir anda harus menggunakan kuasa animasi video untuk menceritakan kisah menarik dan untuk meyakinkan tutor anda.

 

1. Perkenalkan diri anda dan cadangan tesis anda
Perkara pertama dahulu. Untuk persembahan anda berjaya, anda perlu tahu bagaimana untuk memperkenalkan diri anda, dan tentunya cadangan tesis anda. Menulis, merekabentuk, dan melatih persembahan anda tidak mencukupi jika anda gagal mempersiapkan pengenalan yang kuat. Anda hanya mendapat satu peluang untuk membuat kesan pertama yang hebat, jadi anda lebih baik membuatnya mengira!

Biarkan tutor anda mengetahui cadangan tesis anda dan mengapa anda memilih tajuk ini. Di sinilah animasi video boleh memasukkan persamaan! Moovly menawarkan pelbagai watak pra-animasi dan templat video untuk anda pilih. Kami telah merancang templat cadangan tesis percuma untuk membantu anda memulakan.

2. Mempunyai maklumat yang betul
Tanpa maklumat yang betul untuk menjelaskan cadangan tesis anda secara berkesan, anda cukup memasak resipi untuk bencana. Pastikan anda mempunyai kisah yang dipahat dengan baik yang bercakap terus kepada tutor anda dengan maklumat yang relevan untuk memulakan persuasi.

Sangat kritikal bahawa reka bentuk persembahan anda mempunyai maklumat yang tepat dan bukan sekadar kerjasama semua yang berkaitan dengan cadangan tesis anda. Menjadi subjektif adalah utama di sini. Walau bagaimanapun, terdapat lebih banyak daripada itu. Dengan kata lain, anda perlu menerangkan kepada penonton anda dengan cara yang menghiburkan! Buang dalam beberapa humor, tunjukkan keperibadian dan dapatkan kreatif. Memberi persembahan dengan animasi video adalah satu lagi cara yang bijak untuk melakukan ini.

3. Jelaskan dengan visual dan animasi video
Walaupun anda mungkin mempunyai tajuk yang menarik dan hipotesis yang inovatif, anda perlu meyakinkan tutor anda bahawa cadangan tesis anda adalah yang betul. Anda perlu memikat khalayak anda dan pastikan mereka memahami sepenuhnya skop anda.

Perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah untuk bercakap “AT” penonton anda. Anda perlu membimbing mereka melalui cadangan tesis anda. Tidak ada cara yang lebih baik untuk menggenggam penonton anda dan menerangkan maklumat anda lebih lanjut daripada melalui visual dan animasi. Gunakan psikologi warna untuk membantu membangkitkan emosi dan animasi video yang berwawasan untuk membantu menerangkan satu titik lagi. Ingat, tutor anda mungkin telah melihat sedozen cadangan skripsi sebelum anda; anda perlu melakukan semua yang anda mampu untuk memastikan mereka ingat kepada anda dan teruja untuk melihatnya berkembang menjadi projek yang telah siap.

Elakkan penghinaan meletakkan penonton anda tidur dengan pembentangan cadangan tesis yang hambar dan teks yang cukup jelas, lama, membosankan. Tiada siapa yang mahu melihatnya. Warna pasti penting! Blue merujuk kepercayaan dan kepastian. Hijau? Keseimbangan dan keharmonian. Merah mewakili keghairahan dan pemanduan. Yang berkata, gunakan visual berwarna-warni untuk menanamkan emosi tertentu dalam minda penonton anda.

4. Mengimbangi kandungan dan aliran
Pembentangan cadangan tesis anda harus mengandungi perpaduan sempurna teks, animasi video dan visual untuk menyokong setiap konsep utama. Pisah kandungan anda ke dalam slaid berasingan untuk menerangkan segala yang perlu diketahui oleh tutor anda. Keseimbangan dan membuatnya mengalir.

Audio adalah satu lagi aspek yang menakjubkan yang boleh menambah nilai yang serius kepada pembentangan cadangan tesis anda. Bunyi boleh menetapkan adegan, mewujudkan suasana dan petunjuk tindakan. Jangan keluarkannya, walaupun, walaupun perkara itu keluar dan membuatnya berfungsi. Moovly menawarkan pelbagai jenis gaya untuk melengkapkan cadangan tesis anda. Dari doodle unik dan templat video untuk membersihkan grafik dan banyak lagi! Dengan satu tan aset animasi dan latar belakang yang telah dibuat untuk anda pilih.

5. Muat turun templat cadangan tesis anda!
Bukankah lebih baik sekiranya anda mempunyai templat cadangan tesis yang sudah siap? Nah, kini anda lakukan. Kami telah mencipta templat cadangan tesis standard yang disesuaikan dan bebas untuk digunakan sepenuhnya.

Inilah cara ia berfungsi:

  • Daftar ke Moovly
  • Sebaik sahaja anda membuat akaun, klik pada nama anda
  • Tatal ke bahagian “My Moov”
  • Muat turun templat cadangan tesis anda!
  • Buat pembentangan cadangan tesis yang sempurna
  • Kongsi kerja anda dengan tutor anda

SUMBER: moovly

 

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL