no comments

3 Langkah Mudah untuk Mencari Rujukan Guna Mendeley Web!

3 Langkah Mudah untuk Mencari Rujukan Guna Mendeley Web!

.
Langkah 1:
Kenalah install Mendeley Desktop dulu. Then buka lah Mendeley Web dari www.mendeley.com. Maka akan keluarkan web berikut.
Perhatikan nama kita di atas penjuru kanan, bermakna web ini ada link dengan Mendeley Desktop kita.
Ada 5 pilihan: Dashboard: My Library: Papers: Groups: People Ko klik: Papers
.
Langkah 2:
Bila dah klik Papers, then klik – Advanced search maka paparan berikut akan keluar. Pandai-pandai ler anda nak manfaat kan ruang yang banyak tu.
Anda cuma guna seperti yang anda boleh lihat… then klik – Search yang ada kat bawah paparan.
.
Langkah 3:
Maka keluarlah semua bahan berkaitan dengan “Special Education” yang boleh anda baca. Dalam carian ini, dipaparkan 572 sumber yang membincangkan “Special Education”
Anda boleh pilih dalam Advanced search bagi: Document type :
Journal article Ini jika anda mahu dapatkan artikel sahaja. Semua terserah pada anda.
Yang nak bagi tahu…. semua bacaan berkaitan “Special Education” telah dipaparkan dalam senarai dibawah…. jadi kalau anda masih ternganga-nganga mana nak cari bahan tu…. tak dapek den nak tolong !!

Sumber: Dr Othman Talib

Dari : Team MPWS

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL