no comments

Panduan Mudah Menulis Sorotan Literatur Kritis

[BENGKEL PASCASISWAZAH]

Selamat sejahtera,

Literature review tu bukan lah senang sangat nak menulisnya, bila terpaksa meneliti berpuluh-puluh ribu jurnals artikel. Nak cari satu episode, nak membaca satu episode, nak menulis literature review sendiri satu  episode lagi.

.

Keseronokan apabila berpuluh ribu artikel dijumpai tu kejap sahaja, (guna software lah katakan), tapi nak dapatkan artikel berkualiti dalam 5 tahun kebelakang untuk rujukan kita tu yang payah. Boleh naik juling mata membacanya!

.

Bila sudah dapat artikel, baca tajuk dan isinya, eh macam lari pula dengan research aku ni. Urut kepala lagi..

 

Pernah tak hadapi situasi seperti ini. Tak mahu pening-pening lagi, Jom belajar menulis sorotan literature kritis.

.

Apa yang akan anda pelajari:

  • Mendeley dan thesis statement
  • Membina rangka sorotan literatur
  • Simulasi sorotan literatur
  • Asas kritikan sorotan literatur
  • Aliran penulisan sorotan literatur
  • ICU dan CPR untuk penulisan
  • Sorotan literatur melalui ZDOT

 

Butiran Bengkel:

Bengkel Nipis Tapi Kritis

Tarikh             : 11 November 2017

Masa                : 9.00 a.m. – 5.00 p.m.

Tempat           : Seksyen 7, Bandar Baru Bangi

Speaker           : Dr. Othman Talib

Yuran              : RM150.00

Medium          : Bahasa Malaysia

 

PENDAFTARAN:

Semua rakan pascasiswazah dijemput hadir beramai-ramai!

 

KOMEN ANDA

Komen

TENTANG KAMI | PENAFIAN | HUBUNGI | HANTAR ARTIKEL